Château Tourril
V přechodu na ekologické zemědělství. Noční sklizeň. Fermentace v termoregulační nerezové nádobě, lisování. Zrání v termoregulační nerezové nádobě, zrání na kalech, technický korek z korku. Hlinito-vápencové půdy.
Oko
Barva růžová, světlá, s růžovými odlesky.
Nos
Ovocný, intenzivní, jemné citrusové aroma, lehké aroma čerstvého ovoce.
Ústa
Aromatické, štědré, široké, lehké tóny růže, lehké tóny citrusů, štědré tóny třešní, elegantní třísloviny, jemné třísloviny, tukové třísloviny, kulaté, mírně minerální, strukturované tělo, dobrá intenzita, dlouhá perzistence.
Párování pokrmů a vína
Studené předkrmy, krevety na grilu, grilované červené maso, asijské speciality, dezerty s červeným ovocem.
Barva: Růžová
Odrůda: Cinsault, Grenache
Alkohol: 13%
Objem: 300 cl (láhev)